KLANKBELEVING VOLGENS

DE SOUNDFULNESS ® METHODE

Soundfulness is een methode ter ondersteuning van ontspanning en acceptatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van akoestische instrumenten en stem. De Soundfulness methode is gebaseerd op body awareness, mindful awareness en therapeutic resonance

Bij een klankbeleving, ook wel klankbad - klankconcert of klankontspanning, genoemd wordt je ondergedompeld in klanken zonder dat het muziek wordt.

Je mag plaats nemen op een yogamatje, liggend of zittend, en ervaren hoe je de klanken van diverse akoestische instrumenten zoals oceandrum, rainstick, sjamanendrum, ratels, klankschalen, gong, duimpiano, gongdrum, stem, koshi's, shanti's enz. waarneemt.  De beleving is een soort innerlijke massage van trillingen en klanken waar je jezelf helemaal in zou kunnen laten opgaan. De klanken kunnen invloed op je lichaam, herinneringen en emoties hebben. Klank kan het denken naar de achtergrond brengen waardoor de klanken de vrije hand krijgen. Er bestaat een mogelijkheid dat je ontspannen wordt, innerlijke reizen maakt of ....... . Het veld wat gecreëerd wordt is uniek en zonder verwachtingen. De klankbeleving wordt geheel intuïtief en afgestemd op de energie van de deelnemers gegeven waardoor het iedere keer weer een andere beleving wordt.

De klanken en stilte van een klankbeleving zijn steeds om je heen, er is geen fysiek contact.  

Aan het eind van de klankbeleving is er kruidenthee en is er de mogelijkheid om ervaringen te delen.