Klankbeleving Soundfulness

Soundfulness is een methode ter ondersteuning van ontspanning en acceptatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van akoestische instrumenten en stem. De Soundfulness methode is gebaseerd op body awareness, mindful awareness en therapeutic resonance

Bij een klankbeleving, ook wel klankbad - klankconcert of klankontspanning, worden er klanken gespeeld, stiltes gecreëerd,  zonder dat het muziek wordt. 

Voor ons heet het een klankbeleving omdat het woord beleving niets oplegt wat je zou moeten.

Je mag plaats nemen, liggend of zittend, en ervaren hoe je de klanken van diverse akoestische instrumenten zoals oceandrum, rainstick, sjamanendrum, ratels, klankschalen, gong, duimpiano, gongdrum, stem, koshi's, shanti's enz. waarneemt. De beleving is een soort innerlijke massage van trillingen en klanken waar je jezelf helemaal in zou kunnen laten opgaan. De klanken kunnen invloed op je lichaam, herinneringen en emoties hebben. Het zou kunnen zorgen voor spierontspanning en verlaging van de stress. Klank kan het denken naar de achtergrond brengen waardoor de klanken de vrije hand krijgen. Er bestaat een mogelijkheid dat je ontspannen wordt, innerlijke reizen maakt of ....... . Het veld wat gecreëerd wordt is uniek en zonder verwachtingen. De klankbeleving wordt geheel intuïtief en afgestemd op de energie van de deelnemers gegeven waardoor iedere klankbeleving anders is.

De klanken en stilte van een klankbeleving zijn steeds om je heen, er is geen fysiek contact.  

Aan het eind van de klankbeleving is er kruidenthee en de mogelijkheid om ervaringen te delen.

 

Als je vaker een klankbeleving meemaakt, hoe dieper de ontspanning kan doordringen in je ( onder ) bewustzijn. Je zult gaan ervaren dat je je sneller en makkelijker kunt neerleggen bij jouw beleving bij de klanken waardoor jij je ontspannender voelt.

Een klankbeleving is ideaal na een drukke vergadering, na deadline opdrachten of gewoon tussen door. 

Wij geven maandelijks klankbelevingen op diverse locaties in Nederland ( zie agenda ) maar kunnen ook op locatie bij jou in de buurt of in het bedrijf komen.  Neem contact met ons voor meer informatie.